Hlavní obsah

Ještě přituhne, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v úterý opět aktualizovali výstrahu před silnými mrazy. Noc na středu bude podle nich velmi chladná na celém území republiky. Teploty budou klesat pod –12 °C, ale na severovýchodě mohou podle meteorologů teploty klesat i pod –18 °C.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Samec kosa černého se v mrazu krčí na nábřeží Moravy nedaleko centra Olomouce.

Článek

Podle meteorologů je menší pravděpodobnost silného mrazu během noci na středu na západě republiky. Pro tyto oblasti přitom výstrahu v pondělí zrušili, jak se ukázalo, pouze dočasně.

Již v noci na úterý klesly na některých stanicích teploty pod –20 °C. Nejnižší teplotu naměřil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na stanici Osoblaha (–20,8 °C). Zlaté Hory hlásily –20,3 °C a Nové Heřminovy a Kvilda-Perla shodně –20,2 °C.

Noc na čtvrtek by již měla být velmi chladná, tj. s teplotami pod –12 °C pouze někde. Výstraha proto bude platit pouze na Vysočině, v Jihočeském , Olomouckém, Moravskoslezském a v části Plzeňského kraje.

Až do odvolání zůstává kvůli manipulacím na vodních nádržích vltavské kaskády výstraha na povodňovou bdělost v Praze a Českém Krumlově, kde bude Vltava kolísat kolem úrovně třetího stupně povodňové aktivity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám