Hlavní obsah

Jaro odstartuje ve velkém, bude až 17 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pátek připadá začátek meteorologického jara, které bude teplotně výrazně nadprůměrné, a to díky teplému jižnímu proudění. Samotný pátek bude atakovat teplotní rekordy z 1. března roku 1922, kdy v pražském Klementinu naměřili 16,1 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 29. 2. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude ještě zataženo, ráno a dopoledne místy mlhy. Během dne bude místy ubývat oblačnost až do vyjasnění. Denní teploty se budou pohybovat mezi 7 a 14 °C, na východě ale může být až 17 °C.

I v pátek bude na mnoha místech oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť. Po ránu budou ojediněle mlhy a teploty 6 až 2 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 12 a již zmíněnými rekordními 17 °C.

V sobotu bude zpočátku dne oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť. Během dne až polojasno. Ráno a dopoledne se může objevit nízká oblačnost nebo mlhy. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 a 2 °C, na východě kolem 8 °C. Přes den pak bude mezi 10 a 15 °C.

V neděli bude polojasno až oblačno. Ranní teploty budou dosahovat 7 až 2 °C a opět se mohou vyskytnout mlhy. Denní teploty dosáhnou na 12 až 16 °C.

FOTO: Poslední lyžaři

Domácí

Stejné počasí pak bude, co se oblohy a teplot týče, panovat i v pondělí.

V úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky. Ranní teploty opět klesnou na 7 až 2 °C, přes den ale už nebudou tak vysoko jako ve dnech předchozích – pouze na 9 až 13 stupních.

Ve středu bude stále oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky, na horách sněhové. Ráno a dopoledne opět ojediněle nízká oblačnost a mlhy. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 7 a 2 °C. Denní teploty mezi 8 a 12 °C.

Sníh taje, ale některá lyžařská střediska se drží

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám