Hlavní obsah

Teploty půjdou dolů

Počasí na Mikuláše se na chvilku vrátí k teplejším dnům, může být až 9 stupňů. Slunce ale bude chybět stejně jako po zbytek týdne. To už ale teploty tak vysoké nebudou. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Toby Melville, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Už od pondělního večera začne nad území Česka proudit chladný vzduch od západu až severozápadu. „Vrátí se sněžení od středních poloh, mrznoucí mlhy, po ránu náledí a zmrazky, při mrznoucích srážkách ledovka,“ popsala počasí v následujícím týdnu Honsová.

V pondělí budou třeba deštníky, obloha bude oblačná až zatažená. Během dne bude na většině území slabě pršet nebo mrholit. Odpolední teploty budou mezi 4 až 9 °C. „Později odpoledne se bude déšť na jihozápadě území od vyšších poloh měnit na déšť se sněhem, postupně sněžení. Teploty ve večerních hodinách půjdou od jihozápadu rychle dolů, “ řekla Honsová.

V úterý bude stále zataženo, místy déšť nebo mrholení, od vyšších poloh, postupně od středních poloh sněžení. Teploty nad ránem klesnou na -1 až 3 stupně, denní budou proti pondělku výrazně nižší, jen 1 až 5 °C.

Stejné pak budou i ve středu, tedy 1 až 5 stupňů, nad ránem klesnou na -2 až 2 °C. Opět bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo sněžení.

Ve čtvrtek bude oblačno, po ránu ojediněle mrznoucí mlhy, místy déšť nebo déšť se sněhem, od středních poloh sněžení. Ranní teploty půjdou ještě víc dolů, na -4 až 0 stupňů, přes den pak vystoupí maximálně na 4 stupně nad nulu.

I v pátek bude zataženo až oblačno, místy bude padat mrznoucí déšť. Teploty nad ránem klesnou na -3 až 1 stupeň, přes den vystoupí na 1 až 5 stupňů.

O víkendu se ještě víc ochladí

Víkend by podle Honsové měl být v podobném duchu jako celý týden, tedy s deštěm, mrholením či sněhem. Ovšem teploty půjdou ještě níž, po oba víkendové dny by přes den mělo být -1 až 3 stupně, v noci na neděli ale teploty klesnou na -2 až -6 °C.

Češi i přes chladnější počasí snižují spotřebu plynu

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám