Hlavní obsah

Česko zasype sníh, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na celém území republiky hrozí v úterý a ve středu tvorba náledí. Od pondělního večera navíc začne vydatně sněžit a v horských oblastech na severu republiky a na Vysočině hrozí tvorba sněhových jazyků a závějí, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Živě: Záběry z panoramatických kamer 27. 11. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výstraha před sněžením začne platit v pondělí večer a bude se vztahovat na celé území s výjimkou částí Vysočiny, Jihočeského, Jihomoravského, Zlínského a Olomouckého kraje.

„Během noci na úterý se při sněžení vytvoří nová sněhová pokrývka 2 až 10 centimetrů, na horách napadne místy až 15 centimetrů nového sněhu,“ uvedli meteorologové. Na východě by mělo sněžit méně. Výstraha bude platit až do úterních 18 hodin.

Již dříve, konkrétně od úterních 15 hodin, začne na celém území hrozit tvorba náledí. Výstraha bude v platnosti do středečního rána.

Zima vydrží až do víkendu

Počasí

Meteorologové očekávají, že od úterního odpoledne se v polohách nad 600 metrů budou vytvářet sněhové jazyky, na horách i závěje.

Varování bude platit v částech Vysočiny, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám