Hlavní obsah

Česko zasáhne silný vítr, hrozí i ledovka, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v úterý výstrahu před silným větrem, nebezpečím tvorby ledovky a rizikem vzestupu hladin řek. Silný vítr zasáhne většinu republiky, ledovka se může objevit na Moravě a ve Slezsku a řeky se mohou rozvodnit na jihu a severovýchodě republiky.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Vysoká hladina Radbuzy ve Staňkově

Článek

V částech Jihomoravského, Moravskoslezského a Zlínského kraje hrozí až do středečního dopoledne tvorba ledovky.

Silný vítr zasáhne celou republiku s výjimkou Libereckého, Zlínského a částí Jihomoravského a Ústeckého kraje. Hrozit bude od středečního podvečera do čtvrtečního odpoledne. Foukat by mělo od západu až jihozápadu s nárazy o rychlosti do 70 kilometrů v hodině.

Až na 2. stupeň povodňové aktivity mohou od půlnoci stoupat hladiny toků na jihu Čech. Na Vysočině, ve Středočeském, Plzeňském a Jihomoravském kraji budou hladiny stoupat na 1. stupeň povodňové aktivity.

Stejná výstraha platí pro části Pardubického, Moravskoslezského a Olomouckého kraje od středečního podvečera.

Počasí bude tento týden zátěžové

Počasí

Vzestupy hladin budou souviset se srážkami i odtáváním sněhu. Nejvyšší teploty se ve středu přes den budou šplhat až k 12 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám