Hlavní obsah

Česko v neděli sevře ledovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou republiku zasáhne ledovka. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval, že srážky, které budou na podchlazeném povrchu namrzat, se v průběhu noci na neděli nejprve objeví v západní polovině republiky a během dne se rozšíří na většinu území.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Od západu očekáváme sněžení přecházející v déšť, který může na prochlazených površích přechodně místy namrzat a tvořit slabou ledovku,“ uvedli meteorologové, kteří na očekávaný scénář vývoje počasí poukazovali již v pátek.

Od půlnoci začne výstraha platit pro části Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého kraje. V ranních hodinách se rozšíří i pro Vysočinu, části Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského, Zlínského a Moravskoslezského kraje.

„Nejvyšší pravděpodobnost namrzajících srážek je na horách a na Českomoravské vrchovině, v nížinách bude jejich výskyt ojedinělý,“ uvedl ČHMÚ, k výstraze, která bude platit do nedělních 15 hodin.

Podle meteorologů by se mělo v neděli během dne od západu začít oteplovat a v Čechách by se měly odpolední teploty pohybovat mezi 7 a 12 °C. Na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku se budou teploty pohybovat mezi 1 a 6 °C.

Komplikace lze očekávat především v dopravě.

Bude sněžit i pršet, meteorologové očekávají ledovku

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám