Hlavní obsah

Bude sněžit i pršet, meteorologové očekávají ledovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové očekávají, že v noci na neděli v souvislosti s přechodem frontálního systému nejprve začne sněžit, ale záhy se díky teplému proudění srážky změní na dešťové. Na podchlazeném povrchu však budou snadno namrzat a hrozí tvorba ledovky.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Převažující typ srážek v neděli 19. 11. od 1:00 až do 16:00 z modelu ALADIN. Zelená barva značí déšť, žlutá mrznoucí srážky, modrá sněžení a fialová déšť se sněhem.

Článek

„Zejména v noci na neděli a v první polovině nedělního dne tak nelze vyloučit komplikace v dopravě způsobené mrznoucím deštěm, nebo i sněžením, které mu bude předcházet. Během dne se bude od západu postupně oteplovat a srážek bude ubývat,“ popsal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) očekávaný vývoj, který podle všeho v sobotu vyústí ve vydání výstrahy.

Již během noci na pátek připadlo na vrcholcích Šumavy kolem deseti centimetrů sněhu a další sněhové srážky očekávají meteorologové v horských oblastech, kde se může objevit i trvalejší sněžení.

„Sněhové vločky budou v ojedinělých přeháňkách propadávat i do nižších poloh, trvaleji a četněji bude sněžit na našich severních a východních horách,“ uvedli meteorologové.

Sněžku pokryla sněhová nadílka

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám