Hlavní obsah

Čeká nás chladný, ale slunečný víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ač se to podle momentálního počasí nezdá, o nadcházejícím víkendu si užijeme slunce. Jasné obloze budou odpovídat i nízké ranní teploty, které budou klesat až k -10 °C. Závěr pracovního týdne naopak nabídne zvětšenou oblačnost a zejména ve čtvrtek i četné srážky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 18. 1. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Po ledovce a náledí, které bude podle výstrahy hrozit až do pátečního dopoledne, se počasí v dalších dnech uklidní.

„Těšit se můžeme sice na pravé zimní počasí, ale o víkendu nasvítí až 14 hodin slunečního svitu, a to díky oblasti vysokého tlaku vzduchu. Jen po ránu se mohou ojediněle vyskytovat mrznoucí mlhy,“ uvedla Honsová.

Ve čtvrtek bude převážně zataženo se srážkami, které budou zpočátku dešťové. Může se jednat i o mrznoucí déšť, jenž bude postupně od severozápadu přecházet ve sněžení, které by mělo večer slábnout.

Hrozí kalamita, zpřísnili meteorologové výstrahu před ledovkou

Počasí

„Nejvyšší teploty na většině území naměříme hned ráno a dopoledne, během dne se bude od severozápadu výrazně ochlazovat. Ráno a dopoledne bude 3 až 9 °C, na severu 1 °C, večer v Čechách -5 až 0 °C, na jižní Moravě kolem 3 °C,“ popsala meteoroložka.

V pátek by mělo převládat oblačno až polojasno, ojediněle se sněhovými přeháňkami. Ráno teploty klesnou na -3 až -8 °C, přes den budou kolísat mezi -2 a 2 °C.

Sobota již nabídne jasno až polojasno, ráno ojediněle s mrznoucími mlhami a teplotami mezi -3 a -7 °C, místy až -10 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi -2 a 2 °C.

V neděli bude převážně polojasno, po ránu opět ojediněle s mrznoucími mlhami. Ranní minima klesnou k -3 až -7 °C, místy může být opět až -10 °C. Denní maxima setrvají v intervalu -2 až 2 °C.

Teploty budou až do konce ledna skákat nahoru a dolů

Počasí

Polojasno s ojedinělými mrznoucími mlhami vydrží i v pondělí, byť během dne bude přibývat oblačnosti. Nejnižší teploty klesnou na -3 až -7 °C, ojediněle opět až -10 °C, přes den bude mezi 1 a 5 °C.

V úterý a ve středu by mělo přetrvávat oblačno až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami. Ranní minima v úterý klesnou na 2 až -2 °C, přes den vystoupají na 4 až 8 °C.

Ve středu budou ranní teploty kolísat mezi 5 a 0 °C, přes den se dostanou na 6 až 10 °C.

Vědci objevili v Krušných horách buk starý přes 470 let

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám