Hlavní obsah

Znovu se otevřelo velkolepé muzeum whisky, oslavy potrvají 40 dní a nocí

Čtyři tisíce různých lahví whisky má v baru, který je zároveň muzeem, Argentinec Miguel Angel Reigosa v Buenos Aires. Jeho podnik se minulý týden znovu otevřel po dvouleté uzavírce způsobené pandemií covidu-19. Oslavy pojal Reigosa velkolepě, potrvají čtyřicet dní či spíše nocí, informoval deník Clarín.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Během oslav by také do Muzea whisky v argentinské metropoli měli přijet zástupci Guinnessovy knihy rekordů. Čtyři tisíce různých whisek je totiž zřejmě světový rekord. Podle deníku Clarín má zatím nejvíce whisek (3354) v nabídce Skot Derek Mather.

V Guinnessově knize rekordů je jako bar s největší nabídkou tohoto nápoje zapsán od ledna 2019 The Whiskey House z amerického San Diega, který v době zápisu měl pro návštěvníky 2467 různých whisek.

Muzeum whisky v Buenos Aires ale nejsou jen vitríny s vzácnými druhy tohoto destilátu. V přízemí je obchod, kde si návštěvníci mohou koupit lahev svého oblíbeného alkoholického nápoje. V prvním patře se koná degustace nejlepších značek a ve druhém je vlastní muzeum.

„Vstupné během oslav nevybíráme, každý zaplatí jen to, co vypije,” uvedl Reigosa. Rezervace ale byly nutné předem.

Každá z lahví v tomto muzeu má svou historii, některé majitel koupil na cestách, některé v aukcích, jiné dostal jako dárek. Za svou nejcennější považuje whisky Royal Salute 62 Gun.

Jak zahnat žízeň u rozpáleného grilu stylově

Muži

„Dostal jsem ji od královny Alžběty II. na oslavě jejích narozenin v roce 2010,” řekl Reigosa, jehož sbírka zahrnuje většinou whisky skotské, má ale například i japonské či tasmánské.

Za sbírku Reigosovi nabízeli miliony dolarů, on to ale odmítl, protože whisky je jeho život. „Whisky mi hodně dala, otevřela mi dveře do všech stran. Díky ní jsem například poznal lidi, které mě nikdy nenapadlo, že potkám. Řada z nich jsou mí přátelé, například (herec) Viggo Mortensen, s nímž máme pro whisky stejnou vášeň,” řekl argentinský podnikatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám