Hlavní obsah

Výzva pro pořádné chlapy: Můžete ji vyzkoušet ihned doma v kuchyni

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejeden muž si po návštěvě posilovny myslí, že právě jeho biceps je ten nejsilnější na světě. Z omylu by ho mohla vyvést banální výzva, která v poslední době koluje po internetu. Jejím cílem je rozmáčknout vejce právě pomocí bicepsu. Takže vzhůru k lednici a vyzkoušejte sami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ačkoliv se na první pohled může zdát úkol rozmáčknout vejce pomocí svalu, který je pro řadu mužů výstavní skříní celého těla, velmi jednoduchý, nemusí tomu tak být. Vejce umístěte do loketní jamky a pokuste se jej silou bicepsu rozmáčknout. Pokud se vám na první pohled banální úkol nedaří, nebuďte smutní, rozhodně nejste první ani poslední na světě.

Jak je vidět, ne každému se rozbití podaří

Za celou náročností výzvy stojí pochopitelně fyzika. Díky svému tvaru je vejce odolné proti vnějšímu tlaku, pokud je na něj působeno rovnoměrně ze všech stran. Na první pohled křehké vejce se tak může stát nepřekonatelným problémem i pro muže s horou svalů.

Vsadil se, že sní 50 vajec. To s číslem 42 ukončilo sázku i jeho život

Svět

Pokud se tak o víkendu chystáte posedět s přáteli, nezapomeňte s sebou vzít několik vajíček, která se zaručeně postarají o zábavu a možná také o večeři pro všechny přítomné.

Anketa

Zvládnete rozmáčknout vejce pomocí bicepsu?
Ano
37,9 %
Ne
62,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 512 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám