Hlavní obsah

Výška a tvar postavy určují počet sexuálních partnerek v mužském životě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statistika hovoří jasně. Většina výškově podprůměrných mužů má v životě polovinu sexuálních partnerek než většina výškově nadprůměrných mužů. A pokud mají normální až lehce svalnatou a atletickou postavu, počet partnerek to ještě zvýší.

Foto: Profimedia.cz

Výška a sportovní postava. To jsou klíče k zájmu žen. Nehovoříme ale zrovna o celoživotních vztazích...

Článek

Ženy se můžou tvářit, že jim na vzhledu nezáleží. Existuje mnoho studií, které dokázaly, že při výběru životního partnera nebyl vzhled nejdůležitější, ale když jde o sex, i ženy jsou ovládány fyzickou přitažlivostí, kterou silně ovlivňuje mužova celková vizáž.

Vědci z Chapmanovy univerzity se nejvíce zajímali o to, jaký tvar postavy se ženám líbí. Vyzpovídali šedesát tisíc dospělých mužů a žen a zjistili, že u mužů skutečně záleží na tom, jak jsou vysocí a jaký mají tvar postavy, pokud jde o počet sexuálních partnerek. Muži výrazně výškově nadprůměrní měli dvakrát více partnerek než muži výškově podprůměrní.

„Tato studie dokazuje, že výška je na poli seznamování skutečně rozhodujícím faktorem,“ uvedl doktor David Frederick. Jeho tým sledoval také vztah tělesné hmoty (tvaru postavy) na počet partnerek. A zjistil, že muži s normální BMI (normální a atletická postava) jsou na tom lépe než muži s BMI spadajícím do kategorie nadváha. Mezi ně ovšem patří také kulturisti a muži s velikými svaly, kteří sice nemají nadbytečný tuk, ale mají na svou výšku nadměrné množství svalové hmoty.

„Muži, kteří se jeví jako celkově mohutnější, silnější nebo atletičtější mají obecně více sexuálních zkušeností než muži s drobnou postavou,“ tvrdí doktor David s tím, že zmíněné závěry platí jen pro heterosexuální muže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám