Hlavní obsah

Vesničané se skládali na hospodu, po deseti letech se jim to povedlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé vesničky Woodcroft v anglickém hrabství Gloucestershire se radují. Společnými silami se jim podařilo nastřádat 500 tisíc liber (téměř 14 milionů korun) a odkoupit místní hospodu, která byla deset let zavřená. „Jsme všichni nadšení, že se nám ji podařilo znovu otevřít,“ uvedla jedna z vesničanek.

Místní se složili na hospodu, po deseti letech poprvé otevřela.Video: AP

 
Článek

Hospoda The Rising Sun skončila s provozem v říjnu roku 2011 a o rok později byla odkoupena developerskou firmou.

„Když se zavřela, nepropadali jsme panice. Realitní makléři nám tvrdili, že se prodává jako hospoda,“ svěřil se agentuře AP šedesátiletý obyvatel vesnice Lynne Fletcher.

„První náznak, že je něco v nepořádku, přišel, když se soused ptal jednoho z dělníků, jak dlouho bude trvat, než se znovu otevře. Tehdy mu bylo odpovězeno, že tu hospoda už nikdy nebude,“ dodal.

Práce z domu? Drahé. Britští pracovníci se přesouvají do hospod

Muži

Když se vesničané doslechli, že developeři se jejich oblíbenou hospodu chystají přeměnit na bytový dům, začali za ni bojovat a střádat peníze, aby ji mohli společně odkoupit.

Komunitní skupina s názvem Save Our Sun roky neúnavně pracovala na všemožných sbírkách a akcích, aby získala 500 tisíc liber, které by hospodu zachránily. Ač to trvalo roky, nakonec se jim to podařilo.

Během 24 hodin navštívil rekordní počet hospod. Nejtěžší věc v životě, říká

Muži

Noví majitelé vloni po letitém úřednickém boji nakonec souhlasili s prodejem nemovitosti a vesničané tak nyní, po deseti letech chátrání, mohli dveře podniku The Rising Sun znovu slavnostně otevřít.

„Je to důkaz tvrdé práce komunity, která pomohla i s renovací. Lidé v tento projekt věřili a podporovali ho, což z něj nyní dělá něco opravdu výjimečného, neboť to není jenom hospoda, ale komunitní centrum,“ sdělila předsedkyně spolku Save Our Sun Michelle Hayesová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám