Hlavní obsah

V minulosti balancoval s autem na hlavě, na stará kolena se předvedl s obřím velikonočním kloboukem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit John Evans se proslavil balancováním předmětů na hlavě, na které v roce 1999 dokonce udržel speciálně upravený automobil. Při příležitosti svých 77. narozenin si silák, který se pyšní více než stovkou světových rekordů, na hlavu umístil devatenáctikilogramový velikonoční klobouk a dokázal, že do starého železa ještě rozhodně nepatří.

V balancování věcí na hlavě je John Evans mistrem Video: AP

 
Článek

Evans, pocházející z anglického města Ilkeston v Derbyshire, svůj nezvyklý talent objevil před mnoha lety, když měl během práce za úkol nosit cihly do vyšších pater po žebříku.

Tehdy ho napadlo naskládat stavební materiál na podlahová prkna a ta si umístit na hlavu. Díky této technice dokázal najednou unést mnohem více cihel než jakýmkoliv jiným způsobem.

Chuck Norris oslavil 84. narozeniny, ale cítí se prý na 48 let. Dokázal to po svém

Muži

Od té doby svůj um více než 40 let rozvíjel a předvedl ho například také v několika televizních pořadech, jmenovitě třeba v Britain's Got Talent či v americké The Tonight Show.

Foto: AP

Při příležitosti svých narozenin a Velikonoc vyrobil rozměrný velikonoční klobouk

Evans se rovněž stal držitelem více než stovky světových rekordů. Na hlavě měl během své dlouhé kariéry například 235 půllitrů piva, 380 toaletních papírů, 96 prázdných přepravek na mléko či 400 plechovek s limonádou.

V roce 1999 se však proslavil především tím, že na hlavě po dobu 33 sekund udržel Mini Cooper. Automobil, který byl zbavený interiéru, vážil 159,6 kilogramu.

Ačkoliv v neděli Evans oslaví už 77. narozeniny, stále ve svém oboru předvádí skvělé výkony. Právě u příležitosti svých narozenin a oslav Velikonoc vyrobil devatenáctikilogramový a 213centimetrový velikonoční klobouk v hodnotě 300 liber (přes 8800 Kč). A asi nepřekvapil tím, že si ho nasadil na hlavu.

Chce vykouzlit nemocné ženě úsměv na tváři

„Podle Googlu jsem nejlepší v balancování věcí na hlavě na světě. Chci se udržet na špici, jsem na ní roky. Na tom klobouku jsem pracoval 10 dní, vypadá velkolepě,“ svěřil se agentuře AP Evans, který chce prý především inspirovat ostatní.

„Moje žena má demenci a žije v pečovatelském domě. Požádali mě, abych tam přišel a vystoupil. Rád ostatní inspiruji. Hodně lidí si myslí, že když je jim více než 65 let, už nic nezvládnou. V tuto chvíli je to můj smysl života, dělám to rád,“ řekl s tím, že chce hlavně své ženě vykouzlit úsměv na tváři.

V 90 letech střílí góly jak na běžícím páse

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám