Hlavní obsah

V malajsijské kavárně se můžete pomazlit s plazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kavárna Fangs by Dekori v malajsijském městě Subang Jaya láká neotřelým konceptem. Kávu a dortík si tu návštěvníci mohou vychutnat za zvuku syčení hadů a ještěrů. Některá ze zvířat si navíc mohou vzít i do ruky, píše agentura Reuters.

Pokud nemáte rádi hady a další plazy, této kavárně v Malajsii se raději vyhněte.Video: Reuters

 
Článek

Tzv. kočičí kavárny, v nichž se hosté mohou pomazlit s volně se potulujícími kočkami, jsou v dnešní době už relativně běžné. Malajsijský podnik se od nich dost možná nechal inspirovat, namísto vrnících chlupáčů tady ale najdete nejrůznější hady, ještěry či tarantule.

„Jsem velmi aktivním členem komunity, která se zajímá o plazy. Ve volném čase se neustále bavíme o hadech, fascinují nás. Původním nápadem bylo vytvořit místo, kde se budeme moci setkávat a vyměňovat si osobní zkušenosti. Nakonec se ale ukázalo, že tato zvířata přitahují nejenom milovníky plazů, ale i běžné lidi,“ svěřil se agentuře Reuters majitel kavárny Yap Ming Yang.

Foto: Reuters

Pokud nemáte rádi hady a další plazy, této kavárně v Malajsii se raději vyhněte.

Všechna zvířata jsou pochopitelně ukryta v teráriích, v případě zájmu a pod dohledem personálu, jenž dohlíží na oboustrannou bezpečnost, si však zdejší hosté mohou některá z nich vzít i do ruky.

„Vždy jsem se zajímala o hady a leguány. Ovšem s ohledem na to, že jsem hodně cestovala, jsem si žádného nemohla pořídit. A ve zverimexu si na ně obvykle nemůžete sáhnout. Tady ano, což je podle mého názoru super zážitek,“ uvedla jedna z návštěvnic.

„Doufám, že lidé budou díky nám na plazy nahlížet jako na zvířata, která je možné bez problému chovat a milovat,“ uzavřel Yap Ming Yang.

V jednopokojovém bytě má 68 jedovatých hadů a kajmana. Zašli jsme na návštěvu

Muži

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kavárny

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám