Hlavní obsah

V kavárně v SAE vytvářejí z kávové pěny 3D zvířátka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baristé v kavárně Cafe Artea, nacházející se v hlavním městě Spojených arabských emirátů Abú Dhabí, dokážou z kávové pěny vytvořit kočičku, medvídka nebo třeba vlka. Majitelé podniku tvrdí, že zákazníci si užívají především skutečnost, že si umělecké dílo mohou vyfotit.

Foto: Cafe Artea (2x)

Baristé z kávy dokážou vytvořit všemožná zvířátka.

Článek

Latté art, tedy technika kreslení obrazců do kávové pěny, je druhem umění, který je rozšířený v řadě kaváren po celém světě. V Cafe Artea však není kreslení do pěny hlavní doménou, našlehanou vrstvu baristé ještě ke všemu tvarují do podoby všemožných zvířátek.

Malý podnik založili bratři Adnan a Adel Al Hosaniovi. „Kávu máme moc rádi, bylo proto jasné, s čím začneme podnikat,“ svěřil se serveru thenational.ae mladší ze sourozenců - Adnan.

Foto: Cafe Artea

Vytvořit podobné umělecké dílo prý vyžaduje šikovnost a trpělivost.

„S 3D tvary jsme začali, protože jsme chtěli přijít s něčím novým. V dnešní době si lidé všechno rádi fotí, nejinak tomu je i u našich káv. Byli jsme v kontaktu s mnoha podniky v Asii a zjistili jsme, že tento koncept ještě nikde není. Myslím, že jsme úplně první,“ dodal.

Kávový nadšenec přiznal, že vytvořit taková umělecká díla není vůbec jednoduché. V začátcích do kavárny museli přivést speciálního baristu, který celý personál zaučoval.

„Trvalo mi měsíc, než jsem se to naučil. Vyžaduje to velkou šikovnost a trpělivost,“ přiznal Adnan.

Šálek kávy s uměleckým dílem vyjde na 23 dirhamů (asi 140 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám