Hlavní obsah

V Číně propojili kina s hodováním. Při sledování filmu si uvaříte, na co máte chuť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke kinům neodmyslitelně patří popcorn. V několika kinech v Číně si ale můžete pochutnat daleko víc, a dokonce si pokrm i sami uvařit. U každé sedačky je totiž stůl vybavený indukčním vařičem, kde si hosté při sledování filmu připravují vývar podle svého gusta.

V Číně se staly senzací kinorestaurace.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Kina s názvem Hotpot Cinema, která propojují zábavu a kulinářský zážitek, se v Číně stala senzací. Aktuálně je najdete ve městech Peking, Čcheng-tu, Čching-tao, Čchang-ša a Kanton.

Místnost na první pohled připomíná klasické kino. Před spuštěním filmu však tamní zaměstnanci umístí na zmíněné stoly ingredience, které si hosté předem objednali, a ti je následně využijí k přípravě vlastního vývaru.

Foto: AP

V Číně se staly senzací kinorestaurace.

Jak uvádí agentura AP, po spuštění filmu se v kině zhasne, každý stůl je ale kromě indukčního vařiče vybaven i dvěma malými LED světly, takže hosté na své pokrmy neustále vidí. Stropy rovněž disponují ventilačním potrubím, které odsává veškeré výpary a zajišťuje dobrou kvalitu vzduchu v místnosti.

Název restaurace odkazuje na tzv. hot pot (čínsky huǒguō), tedy tradiční přípravu jídla v horkém kotlíku přímo na jídelním stole. Při stolování si strávníci obvykle polévku sami nabírají do misek a průběžně vývar doplňují o přísady, které se nadále vaří, a tak se proces stále opakuje.

Z grilovaných kostek ledu se stal hit pouličního jídla v Číně

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám