Hlavní obsah

Třikrát týdně se převléká do kostýmu známého superhrdiny a toulá se po městě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ali Efe Arslan, student kresleného filmu a animace na Başkent University, se stal v turecké Ankaře senzací poté, co se po tamních ulicích začal pravidelně procházet v kostýmu Batmana. Jde o jeho oblíbeného komiksového hrdinu z mládí, jenž ho prý dokonce motivoval ke studiu zmíněného oboru.

Turecký student brázdí ulice Ankary jako Batman a sní o BatmobiluVideo: Reuters

 
Článek

„Cítím se v tom kostýmu skvěle, moc si to užívám. Mám pocit, jako bych já v mém každodenním životě a já, kdy nosím kostým, byli velmi rozdílní lidé,“ vyjádřil se Arslan, který kostým navrhl a vyrobil společně se svou tetou. V přepočtu jej vyšel na zhruba šest tisíc korun.

Stejně jako Batman střežil své rodné město Gotham, i Arslan s trochou nadsázky střeží Ankaru, do jejíž ulic se v kostýmu svého oblíbeného komiksového superhrdiny vydává třikrát týdně.

Foto: Reuters

Turecký student by si chtěl v budoucnu po vzoru svého hrdiny pořídit Batmobile.

Asi není překvapením, že na sebe mladý Turek strhává velkou pozornost kolemjdoucích, z nichž mnozí se s ním neváhají vyfotografovat. Úspěch sklízí i na sociálních sítích, na Instagramu jeho profil pod přezdívkou 06_batmann sleduje téměř 18 tisíc uživatelů.

Zájem a pozitivní reakce Arslana těší a s netradiční zálibou skončit jen tak nehodlá, naopak. Po vzoru svého hrdiny by si chtěl v budoucnu pořídit Batmobile, tedy ikonické „superhrdinské“ vozidlo, kterým by se po městě pohyboval. Aktuálně se musí spoléhat na veřejnou dopravu.

Japonec utratil statisíce, aby vypadal jako kolie

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám