Hlavní obsah

Superjachta za dvě miliardy „vzlétne“ nad vodní hladinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská společnost Lazzarini Design Studio představila návrh luxusní superjachty s křídlovým systémem, který plavidlo zvedne nad vodní hladinu a dopomůže mu tak k vyšší rychlosti. Cena superjachty by se měla pohybovat kolem 86 milionů dolarů (cca 1,9 miliardy korun), píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Návrh superjachty Plectrum

Článek

Plavidlo o délce 74 metrů s názvem Plectrum bude k pohybu na vodní hladině využívat křídlový systém. Italští tvůrci se podle svých slov v tomto ohledu inspirovali u tradičního závodu plachetnic s názvem America’s Cup.

Namísto větru, který v tomto závodu pohání plachetnice, však oranžovou superjachtu Plectrum poženou tři vodíkové motory, přičemž každý z nich bude schopen dosáhnout výkonu 5000 koňských sil.

CNN uvádí, že sestrojit plavidlo o podobné velikosti s křídlovým systémem by byl nepochybně významný úspěch. Ačkoliv se jedná pouze o návrh, tvůrci tvrdí, že pokud se najde zájemce, jejich chlouba může světlo světa spatřit do dvou let.

Foto: Profimedia.cz

Návrh superjachty Plectrum

Superjachta, na jejíž výrobu by se využila směs suchých kompozitních materiálů, by měla být „nejrychlejším plavidlem svého druhu“. Maximální rychlost by se mohla pohybovat okolo 75 uzlů (asi 139 kilometrů za hodinu).

Cena luxusního plavidla však s ohledem na výše uvedené nebude nízká. Zájemce si bude muset připravit zhruba 86 milionů dolarů (cca 1,9 miliardy korun).

Superjachta bude vybavena šesti kajutami pro hosty, apartmá pro majitele, přistávací plochou pro vrtulník a bazénem.

Jachta a ponorka v jednom? Nizozemská společnost představila chloubu za stovky milionů

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám