Hlavní obsah

Šumivé ovoce dělá v ústech zázraky

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuchař z amerického Seattlu Grant Lee Crilly se nespokojí s tím, co je dostupné na trhu. Neustále má tendenci něco vylepšovat a šokovat. A to se mu nyní, v případě stvoření šumivého ovoce podařilo více než dokonale. Když návod na jeho přípravu v srpnu zveřejnil, netušil, že mu to zajistí popularitu po celém světě.

Vyrobit si perlivé ovoce je opravdu jednoduchéVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Video, které spatřilo světlo světa 19. srpna, ukazovalo Crillyho, jak radí lidem, jak si mohou doma „naperlit“ své ovoce jen s použitím plastové fólie, cestovní chladničky, trošky suchého ledu a samozřejmě ovoce.

Ovoce je po umístění do chladničky se suchým ledem po 12 hodinách evidentně šumivé a podle těch, kteří jeho výtvor ochutnali, jde o opravdu výjimečný výtvor, na který nejsou lidské chuťové buňky zvyklé.

Crilly je spoluzakladatelem podniku ChefSteps, sídlícího v Seattlu, společnost sama sebe označuje jako technologicky vysoce pokročilou a jejím cílem je snaha změnit způsoby, jakými lidé vaří ve svých domovech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám