Hlavní obsah

Spolubydlící tráví karanténu na místě, kam jiní nemůžou

Novinky, tcs

Hospody, restaurace a bary jsou v době pandemie uzavřené, nejinak je tomu i ve Velké Británii. Steve Pond a Dom Townsend však přesto tráví veškerý svůj volný čas na barových stoličkách a popíjením zlatavého moku. Před pár měsíci se totiž nastěhovali do bytu nad hospodou v severním Londýně. Teď zavřený podnik hlídají a náležitě si to užívají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dva kamarádi tráví karanténu v zavřené hospodě v LondýněVideo: Reuters

 
Článek

Většina židlí je na stolech, v hospodě The Prince v severním Londýně panuje nezvyklé ticho. Přesto se tu točí pivo. Dopřávají si ho Steve s Domem. Dom Townsend dřív pracoval v této hospodě jako barman, před pár měsíci však povýšil na asistenta provozního a přestěhoval se do volného pokoje nad hospodou ke spolubydlícímu Stevovi.

Po vypuknutí pandemie byla hospoda, stejně jako jiné podniky na ostrovech, uzavřena. Steve Pond je kvůli svému stavu plic v rizikové skupině, a tak musí zůstávat v izolaci. Ta ale rozhodně není špatná.

Oba přátelé si užívají piva, které zůstalo v sudech, hrají v hospodě improvizovaný minigolf, a když je pěkné počasí, grilují na střeše.

Tři pinty a domů. Britům otevření hospod příliš nezhořkne, hostinským ano

Koronavirus

Přesto jim ruch hospody chybí. Už si zvykli na hluk, který se z hospody pod jejich bytem ozývá každý večer. „Je to jako divné město duchů pod vámi. Přitom to bylo vždy tak hlučné místo,“ uvedl Dom pro agenturu Reuters.

„Stěžovat si ale nemůžeme. Máme střechu, zahradu, celý tenhle prostor a máme čerstvé pivo. Jsme tak šťastní, jak jen je to možné,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám