Hlavní obsah

Slepý Jemenec se navzdory svému hendikepu stal automechanikem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednatřicetiletý Youssef al-Baseer z jemenského města Hajjah je od narození nevidomý. Ani tento hendikep mu však nebránil v tom, aby se stal úspěšným automechanikem. Ačkoliv mu lidé v počátcích nedůvěřovali, nyní má tolik zákazníků, že přemýšlí nad koupí větší dílny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Od narození slepý Jemenec se živí jako automechanikVideo: Reuters

 
Článek

Jemenec vykonává práci automechanika už 13 let. Agentuře Reuters prozradil, že to v počátcích neměl vůbec jednoduché.

„Řada lidí mi nevěřila a měla strach. Když ale viděli, že profesi ovládám, začali mi důvěřovat a stále častěji mi jejich porouchaná auta svěřovali. Díky bohu za to,“ neskrývá nevidomý opravář radost.

„V opravách jsem dobrý. Dokonce vydělávám nějaké peníze, takže se můžu postarat jak o sebe, tak o svou rodinu a pro nikoho nejsem břímě,“ svěřil se al-Baseer.

Postupem času si k němu našlo cestu tolik zákazníků, že nyní pracovitý automechanik dokonce přemýšlí nad koupí větší dílny.

„Youssef al-Baseer je mužem, který nikoho nežádá o pomoc a namísto toho se spoléhá sám na sebe. Navzdory svému hendikepu a nelehké životní situaci se dokáže postarat o svou rodinu,“ řekl Ahmed Hassan, jeden z jeho zákazníků.

Mezi nevidomými není v tomto směru výjimkou. Podobnou práci zastává i osmapadesátiletý Iránec Munthir Sa’doun, který opravuje elektrická zařízení. Stejně jako pro al-Baseera je i pro něj velkou motivací zabezpečení své rodiny. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám