Hlavní obsah

Školák si doma postavil svépomocí bezpilotník

Novinky, znk

Sedmnáctiletý italský student si doma postavil bezpilotní letadlo. Použil k tomu starou anténu, části oken a obal na CD. „Rád si vyrábím věci sám,“ svěřil se Giacomo Furia, který studuje průmyslovku na severu Itálie.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík si sestrojil dron

 
Článek

Svůj výtvor pojmenoval kvadrikoptéra – jde v podstatě o čtyřmotorový model vrtulníku řízený na dálku. „Už dlouho jsem slyšel o bezpilotnících a líbí se mi možnosti jejich využití, hlavně ty civilní,“ vysvětlil.

Nejsložitější části našel na webu – baterie, vrtule, motory. „Zbytek jsem si postavil sám z toho, co jsem měl doma,“ upřesnil. Podvozek sestavil z částí dřevěného okna, zatímco elektroniku a senzory zakryl obalem na CD. Kovovou strukturu vyrobil ze staré antény.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Model za deset tisíc

Přístroj sestavil během letních prázdnin, celý ho přišel na zhruba 400 eur (něco přes deset tisíc korun), napsal deník Corriere della Sera.

Italská média ho přirovnávají ke Stevu Jobsovi, zakladateli firmy Apple, který si zamlada v garáži postavil počítač. „Dělám jen to, co se mi líbí,“ reaguje ale skromně Giacomo.

Furia se tento měsíc zúčastní římského veletrhu „Roma Drone Expo Show“, kde největší italští výrobci dronů představí své modely. „Chceme odměnit jeho fantazii a schopnost nacházet originální a alternativní řešení,“ uvedli organizátoři akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám