Hlavní obsah

Šest dní v kuse hrál na bubny, chtěl vzdát hold zesnulé partnerce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Allister Brown se už potřetí zapsal do Guinnessovy knihy rekordů, a to když pokořil dosavadní rekord v nejdelším čase stráveném bubnováním. Hrát na bubny dokázal neuvěřitelných 150 hodin v kuse. Podle muže byla motivací pro vylepšení rekordu smrt jeho partnerky Sharon, která v roce 2021 zemřela na rakovinu slinivky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pětačtyřicetiletý muž z městečka Lisburn, které se nachází v Severním Irsku, překonal dosavadní světový rekord v bubnování bez přerušení. Ten držel Kanaďan Steve Gaul, který dokázal hrát na bicí 134 hodin v kuse. Brown rekord překonal o šestnáct hodin, jeho „bubenický maraton“ trval 150 hodin, což je více než šest dní, píše server BBC.

Australan překonal rekord v počtu kliků za hodinu. Teď chce z trůnu sesadit Čecha

Muži

Podle Browna bylo pokoření rekordu obrovským úkolem. Jeho hnacím motorem byla vzpomínka na partnerku. „Vždycky jsem měl v hlavě, že to chci udělat na Sharoninu památku,“ řekl.

Světový rekord překonal potřetí

Brown světový rekord poprvé překonal v roce 2003, kdy dokázal bubnovat 58 hodin v kuse. Za pět let rekord vylepšil téměř o dvojnásobek na necelých 103 hodin nepřetržitého bubnování. Právě zkušenosti z předchozích pokusů podle muže přispěly k úspěšnému pokoření rekordu.

Australan překonal rekord v počtu kliků za hodinu. Teď chce z trůnu sesadit Čecha

Muži

„Bylo pro mě naprosto fenomenální mít znalosti týkající se příprav a toho, jak se vypořádat s určitými problémy během maratonu,“ řekl Brit, který také poděkoval svému týmu.

Dvě hodiny spánku

Podle pravidel Guinnessovy knihy rekordů má bubeník za každou hodinu bubnování nárok na pětiminutovou přestávku. Brown si přestávky dokázal „ušetřit“, v celkovém součtu ale během šesti dnů spal pouze dvě hodiny.

„V určitých momentech jsem měl halucinace a tým je tu od toho, aby mi pomohl,“ vysvětlil muž s tím, že tým mu zajišťuje správné přidělení přestávek a v brzkých ranních hodinách se ho snaží udržet vzhůru.

Brownův pokus o pokoření světového rekordu byl vysílán živě. Vybíraly se také peníze na charitu. „Vzhledem k tomu, že Sharon zemřela na rakovinu slinivky, vybírám peníze pro charitativní organizaci, která tyto pacienty podporuje, a také vybírám peníze pro Mind, charitativní organizaci, která se zabývá duševním zdravím,“ uvedl bubeník.

Během posledních dvaceti let se několik bubeníků včetně Browna předhánělo v tom, kdo dokáže nejdéle bubnovat a být tak novým držitelem světového rekordu.

„Nic není nemožné, pokud máte správné myšlení a lidi kolem sebe. Jestli se někdo chce pokusit rekord překonat, jsem ochoten mu pomoci,“ dodal Brown.

Indka se po více než pěti dnech protancovala ke světovému rekordu

Muži

Anketa

Hrajete na hudební nástroj?
Ano, odmalička.
16,8 %
Ano, rekreačně.
24,3 %
Ne, ale rád(a) bych.
28,3 %
Ne a ani nechci.
30,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 173 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám