Hlavní obsah

S tetováním začal v 52 letech, teď má potetované téměř celé tělo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Keith Gordon je doslova potetovaný od hlavy k patě. Sedmašedesátiletý muž si první tetování nechal udělat před patnácti lety, od té doby jeho tělo zdobí stovky inkoustových obrazců. Tetování tak aktuálně pokrývá až 97 % jeho těla.

Jeden z nejvíce potetovaných mužů ve Spojeném království má jen 3 % kůže bez inkoustuVideo: AP

 
Článek

Bývalý státní úředník chce v koníčku pokračovat do té doby, než tetováním pokryje celé tělo. V současnosti má potetované rty, a dokonce i oční víčka. Zbývající 3 % nepokryté kůže, která se nacházejí převážně na nohou, plánuje Gordon vyplnit pomocí techniky stínování, píše deník Daily Mail.

Přesnou částku, kterou za všechna tetování zaplatil, nezná. Odhaduje ale, že pouze vzory na hlavě a obličeji ho stály 6500 liber, což je v přepočtu okolo 178 tisíc korun. „Nelituji toho, že takhle vypadám, ačkoliv jsou některé základní úkony náročnější,“ říká otec tří dětí, který se díky svému jedinečnému vzhledu objevil ve filmu Jurský park.

„Neustále se na mě lidé dívají a ptají se mě, jestli tetování bolí a kolik stojí. Být silně potetovaný je závislost. Člověk se honí za euforií, kterou má z nových tetování. Každé je přitom skandálnější než to předchozí,“ dodává Brit s tím, že tetování jeho hlavy bylo velmi intenzivním zážitkem.

Za 91 hodin potetoval 64 lidí, překonal světový rekord

Muži

Tetování na očních víčkách i rtech

Celkový počet tetování, které zdobí jeho tělo, také neví. Jejich počet ale plánuje zvýšit a dosáhnout tak úplného pokrytí těla tetováním, kromě oblasti pod spodním prádlem. Připouští však, že bolest je součástí celého procesu.

Foto: AP

Jeden z nejvíce potetovaných mužů ve Spojeném království má jen 3 % kůže bez inkoustu

„Občas to bylo velmi bolestivé, zejména kolem očního koutku, rtu a části vnitřního ucha - to bylo naprosto úmorné,“ vzpomíná muž.

Podle jeho slov má na těle některá tetování, která jsou pobuřující. Současně má i několik „normálních“, kdy si nechal vytetovat jména své ženy a dětí nebo několik „satanistických“ vzorů s ďáblem.

„Momentálně se chci zbavit všech bílých míst na těle,“ říká Gordon, který přiznává, že si první tetování sice nechal udělat už v 17 letech, poté ale podstoupil transplantaci kůže, aby jej odstranil. Před 15 lety tak odstartoval celý proces od začátku.

Jak sám říká, lidi rád šokuje. „Prozatím budu pokračovat, dokud nebudu mít potetované celé tělo,“ uzavírá.

Důchodci ve Španělsku objevili kouzlo tetování

Muži

Může se vám hodit na Firmy.cz: Tetovací a piercing salóny

Reklama

Související témata:
Keith Gordon

Výběr článků

Načítám