Hlavní obsah

Restauratér nabízí celý leden pizzu zdarma, reklamní trik v tom nehledejte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel restaurace, která prodává jídlo s sebou, nabízí po celý leden všem obyvatelům Edinburghu pizzu zdarma. Pětapadesátiletý Marc Wilkinson řekl BBC, že tak chce pomoci lidem, kteří se potýkají s krizí rostoucích životních nákladů. Zaměstnanci, kteří pro něj pracují na částečný úvazek, navíc získají více odpracovaných hodin.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Mám ze svého plánu velkou radost, protože je to výhra pro všechny,“ řekl majitel pizzerie Pure Pizza ve čtvrti Morningside. „Těží z toho zákazníci, těží z toho dodavatelé a těží z toho i můj tým kuchařů, protože tak získají více odpracovaných hodin,“ dodal.

„Pořád slyším o tom, jak životní náklady ovlivňují mnoho lidí, a já jsem si prostě řekl, že moje pece stejně běží celý den, takže mohou klidně pracovat na plný výkon, když to lidem pomůže,“ uvedl Wilkinson. „Altruismus je něco, co mě opravdu zajímá, tak jsem to chtěl zkusit,“ dodal.

Wilkinson odhaduje, že jeho plán ho přijde na zhruba 12 tisíc liber (327 tisíc korun). Říká, že pece v podniku, který otevřel na začátku pandemie v březnu 2020, mají kapacitu upéct 18 pizz každých šest minut.

Pizzy zdarma dostanou lidé, kteří během ledna navštíví jeho podnik na Morningside Drive před 17:30 nebo znovu po 20:30 večer a poskytnou své telefonní číslo. Tři hodiny denně si Wilkinson vyhradil na prodej oblíbené italské pochoutky. Doufá, že každý, kdo nabídku využije, předá tento akt laskavosti dál svým vlastním způsobem.

Pizza s konopím je novým hitem, očekávaný účinek se ale nedostaví

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám