Hlavní obsah

Prsten s 24 679 diamanty se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indický prodejce diamantů SWA Diamonds se může těšit ze zápisu do Guinnessovy knihy rekordů. Vytvořil totiž prsten, do něhož je vsazeno celkem 24 679 diamantů. Šperk váží 340 gramů a jeho hodnota se odhaduje na 95 243 dolarů (přes 2,3 milionu korun).

Foto: Guinness World Records

Prsten s 24 679 diamanty od indické společnosti SWA Diamonds.

Článek

Design unikátního prstenu byl inspirován hlívou růžovou –⁠ houbou, která je dle slov výkonného ředitele SWA Diamonds Abdula Gafura Anadiyana symbolem nesmrtelnosti a dlouhověkosti. Společnost šperk ostatně pojmenovala „Ami”, což je v sanskrtu výraz právě pro nesmrtelnost.

Každý z 24 679 diamantů je přírodní a do prstenu byl vložen ručně. Diamanty se nacházejí jak na okvětních lístcích, kterých je celkem 41, tak na samotném kruhu, jenž se navléká na prst.

Šperk, jenž váží 340 gramů a jehož hodnota se odhaduje na 95 243 dolarů (přes 2,3 milionu korun), byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jakožto prsten s největším množstvím diamantů na světě.

Prsten osázený 12 tisíci diamanty se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů

Styl

Téměř dvojnásobně tak překonal dosavadní rekord indického klenotníka Harshita Bansala, jehož prsten s názvem „The Marigold – The Ring of Prosperity“ z roku 2020 byl zdobený celkem 12 638 diamanty.

Reklama

Výběr článků

Načítám