Hlavní obsah

Provazochodec přešel po laně mezi věžemi ikonického mrakodrapu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Estonec Jaan Roose překonal dosud nejdelší slacklinu nataženou v rámci jedné budovy. V silném větru zdolal 150metrovou vzdálenost mezi věžemi ikonického mrakodrapu Katara Towers v katarském městě Lusail. Záběry poskytla agentura Reuters.

Jaan Roose přešel po slackline natažené mezi dvěma hotely ve výšce 185 metrů Video: Reuters

 
Článek

Roose během výzvy, kterou absolvoval na konci července, čelil těžkým povětrnostním podmínkám. Balancoval při tom na 2,5centimetrovém laně a ve výšce 185 metrů nad zemí. Pokořit více než 150metrovou vzdálenost se mu však podařilo na první pokus.

Provazochodec se prošel mezi nejvyššími budovami Rotterdamu

Koktejl

Slacklinu měl nataženou mezi věžemi Katara Towers v katarském městě Lusail, v nichž se nachází dva luxusní hotely. Podle agentury Reuters šlo o dosud nejdelší slacklinu pokořenou v rámci jedné budovy.

Foto: Reuters

Jaan Roose přešel po slackline natažené mezi dvěma hotely ve výšce 185 metrů.

Foto: AFP/Volodya Voronin, Profimedia.cz

Estonec se z lana pověsil jen za jednu ruku

„Teď, když jsem přešel mezi těmi ikonickými věžemi, už se cítím skvěle. Dalo hodně práce najít vhodný okamžik bez větru a slunce, abychom to všechno připravili, a následně také vychytat moment, kdy jsem mohl vyrazit,“ svěřil se Estonec.

Jaan Roose je trojnásobný světový šampion a držitel několika rekordů právě v chůzi na slacklině. Tomuto odvětví moderního provazochodectví se věnuje už od 18 let.

Foto: AFP/Volodya Voronin, Profimedia.cz

Jaan Roose překonává 150metrovou vzdálenost mezi věžemi ikonického mrakodrapu Katara Towers

Šedesátiletý Francouz zdolal bez jištění mrakodrap. Vyslal tím vzkaz Macronovi

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám