Hlavní obsah

Přežil Iwodžimu a Valentýna nikdy neslavil. Teď ho dojalo 70 tisíc přání

Novinky, tcs

Jmenuje se William White a je mu 104 let. Účastnil se druhé světové války a byl raněn v bitvě o Iwodžimu, za což byl vyznamenán Purpurovým srdcem. Nikdy svátek svatého Valentýna neslavil, až teď si na něj připravili přátelé a rodina menší „kulišárnu“. V rámci Operace Valentýn mu k svátku všech zamilovaných poslalo přání jako výraz úcty na 70 tisíc lidí z celého světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 104letý válečný veterán dostal 70 tisíc valentýnských přáníVideo: Reuters

 
Článek

Vysloužilý major William White žije kvůli svému věku a zdraví v pečovatelském domově ve Stocktonu v Kalifornii. Přestože má řadu přátel i milující rodinu, valentýnské přání nikdy nedostal, ani od své ženy, se kterou žil více než 42 let.

To se rozhodl změnit jeden z jeho přátel z domova důchodců, který s Whiteovou rodinou vymyslel plán s názvem „Operace Valentýn“. Výzvu, aby lidé Whiteovi zaslali přání všeho nejlepšího, nechal zveřejnit na internetu. Přítel doufal, že lidé mu zašlou alespoň 104 přání, každé za rok jeho života.

Jenže nápad nadchl tisíce lidí. Z celého světa tak začaly přicházet přání adresované majoru Billovi. Týden před dnem svatého Valentýna, 14. února, jich u sebe měl White neuvěřitelných 70 tisíc. Rodina si dokonce musela najmout dobrovolníky, kteří pomáhají s tříděním došlé pošty. „Je to fantastické,“ sdělil dojatý White.

V Hollywoodu mají bar pro ty, kterým Valentýn nevyšel

Cestování

Většina lidí děkuje Whiteovi, který v armádě strávil 35 let, za jeho službu a boj ve druhé světové válce. To je i případ, ženy, která se podepsala jen jako Jane. Její dědeček rovněž bojoval v druhé světové coby výsadkář. „Tolik mi chybí, když to přání zasílám vám, jako bych ho posílala i jemu,“ napsala žena.

Whiteova pravnučka, devítiletá Abigail, zase přinesla plnou krabici přání od spolužáků ze školy. „Nic podobného jsem neviděl, ani o tom neslyšel. Jsem beze slov,“ usmíval se více než stoletý veterán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám