Hlavní obsah

Populární šéfkuchař připravuje v Praze jídlo 50 metrů nad zemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Svět u nohou, vítr ve vlasech a nebe na dosah – takové stolování svým klientům umožňuje atrakce Dinner in the sky, tedy večeře v oblacích, kterou si letos zájemci mohou dopřát přímo v centru Prahy. Tříchodové nebo čtyřchodové menu pro ně připraví sám šéfkuchař Marek Raditsch.

Večeře až 50 metrů nad zemí: Pochutnáte si na dobrotách od Marka Raditsche

 
Článek

Zákazníci, kteří si tento gastronomický a současně adrenalinový zážitek zakoupí, se usadí na plošinu, kterou poté jeřáb vyzdvihne do výšky až 50 metrů. Současně jich může v oblacích obědvat nebo večeřet až 22.

„O bezpečnost klientů se stará tým pěti lidí, kteří je usadí a připásají. Tak máme jistotu, že jsou klienti bezpečně usazeni a po čas zážitku se jim nemůže nic stát,“ popisuje provozovatel Dinner in the sky v České republice Pavel Šperger.

Foto: Novinky

Jídlo si vychutnáte s dechberoucím výhledem na Prahu.

Zážitek už absolvovaly desítky tisíc zákazníků po celém světě. Poobědvat nebo povečeřet v oblacích mohou zájemci kromě České republiky v dalších 40 zemích světa. V Praze bude možnost zažít tento gastronomický zážitek do 12. září.

Klientům doporučuje, aby se před zážitkem nezapomněli dobře obléci. „Ve výšce dvacet a více metrů je vždy chladněji a více větrno než tady dole. Samozřejmě máme ale připravené deky a infrazářiče,“ vysvětluje Šperger. Dodává, že si hosté musí připravit ještě antigenní test, nebo očkování, případně doklad a prodělaném covidu. Pokud nemají, je možné otestovat se na místě.

Foto: Novinky

Plošina vyjede až do 50 metrů.

V oblacích mohou letos jeho zákazníci obědvat nebo večeřet už po osmé, tentokrát přímo v historickém centru Prahy na Dvořákově nábřeží. Nově také mají možnost ochutnat jídla šéfkuchaře Marka Raditsche, jednoho z porotců televizní soutěže MasterChef.

Foto: Novinky

Hovězí líčka od Marka Raditsche.

„Připravili jsme krevety s medovým dresinkem, dýňovou polévku s červeným kari, kokosovým mlékem a houbami shiitake, pak budou pomalu pečená hovězí líčka, k nim wasabi a bramborové pyré a jako dezert vanilkové créme brulée,“ uvedl Marek Raditsch.

Vysvětlil ale, že pokrmy se musí připravit v předstihu, protože na zdvižnou plošinu se nevejde plnohodnotná kuchyň. „Nahoře budeme pro hosty už jen míchat sorbet s dusíkem nebo nandávat polévku a hlavní chod. Nebude to tak, že bychom tam jen stáli a servírovali. Trochu toho kuchařského umění jim ukazovat budeme,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám