Hlavní obsah

Po 40 letech na zahradě objevil protiletecký kryt. Přeměnil jej na bar

Novinky, Jakub Štěpánek

V domě strávil posledních 40 let, přesto i po takové době na své zahradě objevil 68letý Khandu Patel z anglického Wolverhamptonu doslova poklad. Během zahradničení přišel na to, že se pod jeho zahradou skrývá protiletecký kryt z druhé světové války. Rozhodl se jej přeměnit na bar.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Během práce na zahradě objevil Patel šachtu, která, jak se později ukázalo, kdysi vedla do podzemního protileteckého krytu. Vyhloubil jej zřejmě předválečný majitel dvojdomku, který byl postaven ve dvacátých letech minulého století. Po druhé světové válce se ale na úkryt zapomnělo a byl objeven až nyní, informoval Daily Mail.

„Vždycky jsem si říkal, proč je tam to víko. Byl pod ním beton, nikdy jsem to moc nezkoumal. Až během lockdownu, když jsem pracoval na zahradě, jsem se s kamarádem rozhodl, že to prověříme,” uvedl Patel.

Jak se ukázalo, pod víkem byly schody, které vedly do místnosti tři metry pod zemí - ta za války sloužila jako protiletecký kryt. „Myslíme si, že byl během druhé světové války využit. Domníváme se, že se uvnitř mohlo ukrýt až 40 lidí,” popsal majitel domu, jenž prostor nyní zkultivoval.

„Je z toho malý bar. Místnost, kde si můžete odpočinout, a až to bude možné, uspořádat tady třeba rodinnou oslavu,” vysvětlil Patel. V krytu už nainstaloval osvětlení, přinesl stůl, upravil interiér a vymaloval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám