Hlavní obsah

Parkovací místo za bezmála 17 miliónů? V Hongkongu je to možné

Ceny parkovacích míst jsou ve velkých městech často závratné. Částka blížící se 17 miliónům korun za kus pozemku, na který se vměstná jedno jediné auto, je však něco stěží představitelného. Přesto ale ne nemožného. Přesně tolik totiž před několika dny zaplatil za parkovací místo neznámý kupec v Hongkongu, píše server Busines Insider.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Parkovací místo v luxusní čtvrti koupil v září loňského roku místní pár za téměř 3,4 miliónu hongkongských dolarů (přes 9,5 miliónů korun). Nyní se mu však povedlo prodal ho ještě podstatně dráž.

Za prostor o rozměrech 5 x 2,5 metru byl neznámý kupec ochoten zaplatit šest miliónů hongkongských dolarů (asi 16,8 miliónů korun), což z něj podle serveru Business Insider dělá dokonce nejdražší parkovací místo na světě.

Čistý zisk prodejců tak v přepočtu činí celkem 7,3 miliónů korun.

„Byty v luxusní rezidenční čtvrti stojí okolo 100 miliónů hongkongských dolarů (přes 280 miliónů korun), a tak se tamní movití obyvatelé jednoduše nestarají o několik pár miliónů dolarů. Pohodlí je pro ně důležitější,“ vysvětlil Sandia Lau, ředitel jedné z tamních realitních kanceláří.

Reklama

Výběr článků

Načítám