Hlavní obsah

Olomoučan se pokusí zdolat český rekord v nonstop jízdě na spinningovém kole, bude tím pomáhat nemocným dětem

Olomoučan Michal Sláma se pokusí jet nonstop 24 hodin na spinningovém kole, a zdolat tak český rekord. Extrémní sportovní výkon, který má v plánu 2. prosince, bude vrcholem dobročinné sbírky pro vybrané dětské kliniky. Vášnivý sportovec chce tímto krokem poděkovat mimo jiné za péči lékařů, kteří mu jako malému onkologickému pacientovi ve třech letech zachránili život.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sbírka s názvem Pomáháme ON|KOLO|GICKÝM pacientům je určena pro dětské kliniky fakultních nemocnic v Olomouci a v Motole. Cílem je vybrat 200 tisíc korun.

Slámovi byl ve třech letech diagnostikován Wilmsův tumor, poměrně vzácný ledvinový nádor postihující obzvláště děti předškolního věku. Nádor nakonec napadl okolní lymfatické uzliny a na osmi místech metastázoval do plic. Na poslední chvíli podstoupil Sláma v pražském Motole operaci, která mu dala druhou šanci k životu, přišel však o ledvinu, popisuje na platformě sbírky. Zcela se vyléčil, a přestože mu lékaři predikovali, že nebude moci nikdy sportovat, vystudoval Fakultu tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci, stal se vášnivým sportovcem a trenérem v jím založené posilovně.

Dobročinnou sbírku na pomoc nemocným dětem spustil Sláma na platformě znesnáze21.cz s cílem vybrat alespoň 200 tisíc korun pro dětské kliniky v pražském Motole a ve Fakultní nemocnici v Olomouci.

„Chci ukázat, že i přes překonané onemocnění a trvalé následky můžu stále žít naprosto normální život a jít si za svým, že můžu naplno sportovat. Dobročinnou sbírkou chceme s mými přáteli vybrat nejen peníze pro dětské kliniky, ale beru to i jako určitou formu poděkování všem lékařům a sestřičkám, kteří nám všem neúnavně pomáhají. Dostal jsem druhou šanci a chci něco vrátit zpět,“ uvedl ke sbírce Sláma.

Akce vyvrcholí 2. prosince od 10:00 v olomoucké Činkárně. „Jako vyléčený onkologický pacient se pokusím šlapat 24 hodin na spinningovém kole, a překonat tak český rekord,“ uvedl Sláma na stránkách platformy. Sbírku dosud podpořilo na 25 dárců, kteří zatím darovali necelých 30 tisíc korun. Sbírka potrvá 25 dní.

Prodejce Nového prostoru: Než žebrat a krást, raději prodávám časopis, už dvanáct let

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám