Hlavní obsah

O funkčnosti nemá ani páru, s bizarní rouškou je ale muž spokojený

Novinky, nčs

Kdo by si ještě před několika měsíci pomyslel, jaká důležitost se bude ve světě přikládat nošení roušek. Je pochopitelné, že ve světě se kromě těch funkčních a potřebných objevují také podivné, až bizarní nápady, jako například rouška vyrobená kompletně ze zlata.

Foto: Profimedia.cz

Roušky se staly v posledních měsících také módním doplňkem. Ilustrační foto

Článek

Zlatou roušku si nechal na míru vyrobit Ind Shankar Kurade z města Púne. Zámožný muž za ni zaplatil 3900 dolarů, v přepočtu tedy asi 91 tisíc korun. Ačkoliv se dá o její funkčnosti spekulovat, módní doplněk si nemůže muž vynachválit.

„Viděl jsem na internetu, jak si nějaký muž nechal vyrobit stříbrnou masku, tak jsem se rozhodl, že já budu mít zlatou. Zašel jsem za zlatníkem a požádal ho, aby mi udělal roušku ze zlata. Za týden byla hotová,” pochvaluje si roušku Kurade.

Kdosi nechal ve vlaku zlaté cihly za miliony. Švýcarské úřady hledají majitele

Koktejl

Sám připouští, že nemá páru o tom, jestli má taková rouška s drobnými dírkami nějaký bezpečnostní smysl. Co je ale jisté, že na sebe díky netradičnímu doplňku strhává její nositel pozornost na ulici i na sociálních sítích.

Indičtí obyvatelé jsou svojí slabostí pro zlato známí. Sám Kurade svůj dům neopustí bez toho, aniž by nebyl ověšen zlatými řetězy, šperky a dalšími doplňky. V zemi pak vznikají kromě zlatých roušek také zlatá trička a další bizarní doplňky, kterými se Indové rádi zdobí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám