Hlavní obsah

Nevidomý skateboardista předvádí úchvatné kousky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když byla dnes čtyřiatřicetiletému Danu Mancinovi z amerického Michiganu ve 13 letech diagnostikována genetická porucha, kvůli které postupně přišel o zrak, změnil se Američanovi život. Už pět let je kompletně nevidomý, přesto řádí na skateboardu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nevidomý skateboardista předvádí úchvatné kouskyVideo: AP

 
Článek

Jak sám Mancina říká, nejvíce frustrující je chování ostatních lidí, nikoliv fakt, že přišel o zrak. „Jsem přece pořád stejný člověk a jen kvůli tomu, že mám slepeckou hůl, o mně mluví, jako kdybych před nimi vlastně nestál,” říká.

Mancina ale dokazuje, že i navzdory svému hendikepu dokáže žít aktivní život. Kromě úchvatných kousků na skateboardu si rád zahází šipky nebo zakope s míčem.

Chci pomoci budovat mosty mezi odlišnými světy, říká voják vietnamského původu Mai

Muži

Před jízdou si musí trať projít s holí, aby si v hlavě vytvořil mapu. „Pak už jsou na řadě všechny ostatní smysly, které mám. Při každém triku začínám na stejném místě, takže mám představu o místě, kde se pohybuji,” vysvětluje muž, jehož snem je natočit video triků na jeden záběr.

„Na skateboardu jsem nejšťastnější. Snažím se zůstat pozitivně naladěný, i když jsou pochopitelně i horší dny. Ale snažím se dokázat svému okolí, že to, že jsem nevidomý, je pouze jen jedna moje stránka,” dodal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám