Hlavní obsah

Nejznámější hlavolam světa prožívá revoluci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rubikova kostka, která byla vynalezena maďarským sochařem a architektem Ernő Rubikem v roce 1974, je považována za jeden z nejslavnějších hlavolamů všech dob a mezi lidmi si drží popularitu dodnes. Izraelský startup Particula však tento fenomén lehce poupravil a představil jeho inovaci, která lépe zapadne do dnešní doby plné moderních technologií.

Foto: Particula

GoCube - inovace Rubikovy kostky

Článek

GoCube, jak se koncept izraelské společnosti nazývá, má stejný mechanismus jako klasická Rubikova kostka, uživatelům však nabízí mnohem více možností.

Nejzásadnější vychytávkou je jednoznačně možnost připojení kostky k mobilnímu telefonu či tabletu prostřednictvím bluetooth.

Uživatel díky tomu může na displeji svého přístroje například sledovat všechny své pohyby v reálném čase, měřit si, jak dlouho nad řešením hlavolamu stráví, či se utkat na dálku s kamarádem.

Díky zabudovanému systému lze nahlédnout i na historii všech tahů. Jedna z funkcí pak uživatele dokonce upozorní, když provádí špatný tah, díky čemuž se může rychleji zdokonalovat.

Na crowdfundingu získali 18 miliónů

Telavivská společnost umístila svoji chloubu na crowdfundigový server Kickstarter, kde se dočkala velkého úspěchu.

Cílová částka 25 tisíc dolarů (přes půl miliónu korun) byla několikanásobně překonána. Vybrat se jim podařilo téměř 850 tisíc dolarů (více než 18 miliónů korun).

Do prodeje by se měl hlavolam dostat v březnu příštího roku. Jeho cena je stanovena na 69 dolarů (asi 1500 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám