Hlavní obsah

Nejluxusnější restaurací v Praze je podle ankety Terasa U Zlaté studně

Novinky, jky

Vyhlášené pražské restauraci Terasa U Zlaté studně vládne už dvanáct let ruka šéfkuchaře Pavla Sapíka. Jeho jméno se těší na pražské gastronomické scéně podobnému jménu jako Pavel Nedvěd v dobách své slávy v české reprezentaci. Není náhodou, že se tato restaurace pravidelně umísťuje vysoko v nejrůznějších anketách. Nejnověji vyhrála ocenění Nejlepší luxusní restaurace ČR na cestovatelském portálu Tripadvisor.

Foto: archiv restaurace

Restaurace Terasa U Zlaté studně

Článek

Návštěvníci cestovatelského portálu vynesli populární pražskou restauraci na pozici absolutního vítěze v kategorii Nejlepší luxusní restaurace 2015, a to z celkového počtu 4682 restaurací v Praze a více než dalších 2000 restaurací v České republice.

„První místo udělené světoznámým cestovatelským portálem je pro nás o to cennější, že přišlo v době ekonomického růstu, kdy mnoho restaurací velice dobře prosperuje,” uvedl krátce po udělení ocenění šéfkuchař Pavel Sapík.

Evropě dominuje španělská restaurace

Na druhé příčce ankety se umístila michelinskou hvězdou ověnčená restaurace Alcron, třetí skončil restaurant Bellevue, na čtvrtém příčce se poměrně překvapivě objevila indická restaurace K The Two Brothers a první pětici uzavřela La Finestra.

Ač je výběr pražských restaurací široký, do první pětadvacítky se v rámci Evropy letos neprobojovaly. Nejvyšší oceněni získala restaurace ve španělském městě Lasarte, která nese nazev Martin Berasategui. Hypermoderní a pokrokové dánské restauranty Geranium a Noma, které běžně většinu anket vyhrávají, skončily až na pátém, respektive dvanáctém místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám