Hlavní obsah

Nejlepší graffiti mají ve Španělsku. Podívejte se na obřího Caesara

Jako nejlepší graffiti loňského roku vybrali lidé v anketě pořádané serverem Street Art Cities malbu v severošpanělském městě Lugo, která zobrazuje římského vojevůdce Julia Caesara. Mezi první desítkou nejlepších graffiti světa je jich šest právě ze Španělska.

Foto: Profimedia.cz

Nejlepší graffiti je v severošpanělském městě Lugo.

Článek

Graffiti antického vojevůdce vybrali hlasující za vůbec nejlepší na světě. Dvacetimetrové dílo vzniklo ve městě, které v Galicii založili právě Římané. Aby mohlo být dílo vytvořeno, muselo zapadat do okolí. „Nemohli jsme použít příliš barev, takže jsme použili odstíny šedé,” uvedl Diego As, autor nejlepšího díla.

V anketě, v níž v lednu hlasovalo několik desítek tisíc lidí, skončil jako druhý Martin Ron s třicetimetrovou malbou malé holčičky ukazující prstem ke hvězdám. Ron se do první pětadvacítky nejlepších dostal i s několika dalšími graffiti.

Foto: Profimedia.cz

Do žebříčku se dostalo i další dílo ze severu Španělska.

Třetí největší počet hlasů má obrázek domorodé dívky na venkovní zdi baru na ostrově Bonaire v Nizozemských Antilách, jehož autorem je Tymon de Laat.

Další graffiti vybrané mezi 25 nejlepšími na světě jsou například v obci Maroggia ve Švýcarsku, v belgickém městě Dendermonde či v mexické metropoli. Na 25. místě skončila malba v italském Palermu, která je poctou italskému soudci Giovannimu Falconemu, jehož v roce 1992 zavraždila mafie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám