Hlavní obsah

Muž sbírá strašidelné panenky a komunikuje s nimi pomocí mobilu

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiašedesátiletý otec dvou dětí Barry Collingswood si našel opravdu nezvyklou zálibu - ve svém domě začal shromažďovat strašidelné panenky, se kterými komunikuje pomocí mobilní aplikace. Angličan věří, že panenky mají na svědomí nadpřirozené jevy, které jsou u něj doma na denním pořádku. Informoval o tom britský list Mirror.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Barry Collingswood sbírá strašidelné panenky, ta první z jeho sbírky ho prý chtěla zabítVideo: Caters News, AP

 
Článek

Barry, který se stará o svoji nemocnou ženu Sarah, začal sbírat panenky před osmi měsíci. Do té doby o ně nikdy neprojevil jakýkoliv zájem. V listopadu minulého roku však poblíž jeho domu ve městě Kingsbridge navštívil obchod, kde se s jednou z panenek střetl pohledem. Od té doby je muž shromažďuje a jeho ložnice je nyní přeplněná třiceti starými panenkami z místních second hand obchodů.

Vše odstartovalo znamení

Na začátku byla přitom Barryho žena, jež trpí roztroušenou sklerózou, zcela proti. Trvala na tom, aby úplně první panenku vyhodil, protože z ní měla divný pocit.

„Vím, že to zní šíleně, ale když jsem šel ještě nerozbalenou panenku vyhodit ven, zafoukal najednou silný vítr, panenku rozbalil a já upadl na zem. Byl tam kus rozbitého skla, na které jsem málem dopadl svým zápěstím. Musela vědět, na co se chystám a pokusila se mě zabít, popsal pro britský list Mirror Barry.

To bylo znamení, které Barryho přimělo věřit v nadpřirozené jevy.

Nadpřirozené jevy

Barry proto panenku nevyhodil a raději je začal sbírat. Zjistil navíc, že pomocí mobilní aplikace Spirit Story Box, která je určená pro jednoduchou komunikaci s nadpřirozenem, může s panenkami komunikovat. Od té doby pravidelně naslouchá jejich životním příběhům.

Rodina tvrdí, že panenky čas od času ovládají domácí spotřebiče. Sarah prý jednou uprostřed noci našla zapnutou sušičku, která byla vypojená z elektřiny.

„Některým věcem, které můj otec říká, věřím. Myslím, že je trochu excentrický, ale věřím, že je na panenkách něco nadpřirozeného," tvrdí Barryho osmnáctiletý syn Josh.

Děti se těší, až se přestěhují

Josh přirovnává jejich dům k hororu s názvem Annabelle a nemůže se dočkat, až se odstěhuje a bude žít bez strachu, že bude sledován. „Bude skvělé bydlet někde, kde nebudou žádné panenky. Doufám, že se odstěhuju už tento rok," tvrdí Josh, který plánuje bydlet se svým kamarádem.

„Pokaždé, když přijdu domů, je tam nová panenka. Matka otce pošle pro mléko a on se vrátí s novou panenkou. Často nevíme, odkud je pořád bere. Když jsem doma, snažím se jim úplně vyhnout," uzavírá Barryho jednadvacetiletá dcera Natasha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám