Hlavní obsah

Motory závodních sekaček se v Anglii znovu rozběhly

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční klání závodníků, kteří se prohání na strojích, jež jsou běžně k vidění spíš na zahradách. To je šampionát v závodech na motorových sekačkách, konající se ve Velké Británii v hrabství Západní Sussex už od roku 1973.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Velké Británii začíná sezona závodů sekaček na trávuVideo: Reuters

 
Článek

Závody se každoročně konají v období od května do září, a to již od roku 1973. „Jsme tady jedna velká rodina, navzájem si pomáháme. Když se vám něco rozbije, hned máte okolo sebe několik lidí, kteří vám pomůžou. Navíc je závodění na sekačkách cenově dostupné, což je také výhoda,” říká Dean Fuller, obhájce loňského prvenství.

Na závody jsou z bezpečnostních důvodů demontovány nože, jinak jsou sekačky autentické a je na každém závodníkovi, jak si stroj vylepší. „Většinou to bývá hodně těsné,” potvrzuje vyrovnanost Fuller, podle kterého je základem vylepšování především snižování hmotnosti.

Žádné peníze 

Závodníci se předhání na strojích v celkem čtyřech kategoriích rozdělených podle typu sekačky. Soutěžení je specifické i v tom, že se snaží pořadatelé držet původních hodnot, tedy především zábavy. Na sekačkách tak není k vidění žádné sponzorství, ale ani vítěz si neodnáší žádný finanční obnos.

Jedná se o koníček spojený s kutilstvím v pravém slova smyslu a v okolí vesničky Billinghurst tak budou dalších pět měsíců opět vrčet motory a muži se budou předhánět na nejrůznějších typech sekaček.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám