Hlavní obsah

Modré pivo vzbuzuje zvědavost, za barvu může řasa

Francouzský řemeslný pivovar začal vyrábět modré pivo, barvu mu dodává řasa spirulina. Ve snaze najít způsoby, jak ozvláštnit své nápoje, se pivovar spojil s nedalekou firmou, která chce zpopularizovat řasy jako doplněk stravy, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzští pivovarníci vynalezli modré pivo s řasamiVideo: Reuters

 
Článek

Pivo se podle zaměstnance společnosti Hoppy Urban Brew Sébastiena Verbekeho prodává dobře. „U veřejnosti vzbuzuje obrovský zájem a zvědavost,“ uvedl.

Spirulinu pěstuje společnost Etika Spirulina v severní Francii. Složka spiruliny, která se nazývá fykocyanin a dodává pivu modrou barvu, se přidává do piva při vaření.

Jižní Amerika se stala jeho druhým domovem, Ekvádorce učí pít pivo

Muži

Modré pivo, které dostalo název Line, popisuje zaměstnankyně pivovaru Mathilde Vanmansartová jako chmelové, lehké a s ovocnými tóny. Jediným důkazem přidané řasy je podle ní výrazná barva.

Podle Xaviera Delannoye, majitele farmy, která řasu dodává, udělal pivovar několik zkušebních várek, než našel směs, která by zákazníky oslovila. Od října do prosince loňského roku se podle něj prodalo 1500 lahví modrého piva a pivovar se nyní chystá zvýšit jeho výrobu, aby uspokojil poptávku.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám