Hlavní obsah

Místo masa hmyz, nevšední burger je novou chloubou německého supermarketu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Supermarket v západoněmeckém městě Cáchy láká zákazníky na hmyzí burgery. Kontroverzní pochutinu, která se podle agentury Reuters již úspěšně zařadila do sortimentu v Nizozemsku a v Belgii, nabízí s hlávkovým salátem, cibulí a rajčaty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Německu začali prodávat hmyzí burgeryVideo: Reuters

 
Článek

Vymýšlením konceptu hmyzích burgerů strávili zakladatelé start-upu Bugfoundation, který produkt vyrábí, čtyři roky. Za inspirací cestovali i do Asie, kde hmyzí pokrmy nejsou výjimkou.

„Je to jednoduché. Musíte vytvořit estetický produkt, který dobře vypadá a v němž hmyz není na pohled patrný,“ uvedl spoluzakladatel projektu Baris Özel.

Podle manažera německého supermarketu Michaela Reinartze jsou reakce na novinku různé. „Někteří lidé jsou nápadem zcela nadšeni,“ tvrdí obchodník a vzápětí připouští: „Jiné nabídka zaskočila.“

Podobným směrem se vydala i jedna z amerických restaurací, která nadšencům nevšedních pokrmů nabízí burger s tarantulí. Oproti Němcům se však živočicha nesnaží příliš maskovat – naopak ho dává všem na odiv. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám