Hlavní obsah

Mimořádně zachovalá hračka s Pepkem námořníkem se prodala za 2,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V padesátých letech minulého století se dala mechanická hračka s Pepkem námořníkem pořídit ve Spojených státech za pár dolarů. Dnes je však ze zachovalého kousku sběratelský předmět, který se vydražil za mnohonásobně vyšší cenu. Jejím novým majitelem je nejmenovaný sběratel, který stejný typ vlastnil už před 20 lety.

Foto: Profimedia.cz

Hračka s Pepkem námořníkem se prodala za miliony.

Článek

Hračka na baterky s komiksovým hrdinou a Olive v tanku je ve výjimečně zachovalém stavu. Ačkoliv byla vyrobena před zhruba 70 lety, barvy jsou stále výrazné a hračka má funkční mechanismus.

Foto: Profimedia.cz

Hračka si zachovala krásné barvy.

Během aukce v americkém Ohiu se očekávala prodejní cena okolo 40 tisíc dolarů, ovšem konečná částka odhady výrazně překonala. Nový majitel zaplatil za hračku včetně poplatků a originální krabičky 105 tisíc dolarů, tedy v přepočtu 2,5 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Hračku si koupil nejmenovaný sběratel.

„V podstatě se jedná o takový svatý grál mezi hračkami s Pepkem námořníkem,” konstatoval mluvčí aukční síně Milestone Auctions, která prodej zprostředkovala.

Ačkoliv nový majitel zůstal v anonymitě, aukční síň uvedla, že se jedná o člověka, který stejnou hračku vlastnil už před 20 lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám