Hlavní obsah

Meteoritický náramek milionářů je budoucností bezpečnostní techniky

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je bezpečnost vašeho majetku tím, co vám často nedá spát? Jdete za každou cenu s dobou? Právě vás by tedy možná mohl zaujmout náramek, který v sobě ukrývá i velký kus meteoritu starého čtyři milióny let. Zní to jako ze sci-fi filmu, ale skutečnost je taková, že už tu skutečně takový gadget a úctyhodný technologický kousek je.

Foto: Senturion

Meteoritický náramek

Článek

O výrobu náramku se postarala společnost, která je v oblasti bezpečnostních technologií poměrně vyhlášeným specialistou – Senturion. A ještě ke všemu tato technologická vychytávka vypadá na první pohled opravdu dobře.

Tzv. meteoritický klíč Senturion V5AST je nejnovějším výkřikem moderních technologií. Používá tzv. technologii RFID a pomocí elektromagnetického pole přenáší data tam, kam je třeba. Může tedy fungovat jako klíč pro domovy, automobily, jachty, hangáry či bezpečnostní místnosti. To vše najednou a bezkontaktně.

Proč se tedy v náramku nachází maličký neopracovaný kus meteoritu? Podržte se – jen tak. Tedy abychom výrobcům nekřivdili – kvůli dekoraci. Náramků je vyrobeno pouze 500 kusů a každý z nich zabral přibližně 70 hodin ručního opracovávání a mechanických úprav v dílně firmy v britském hrabství Devon.

Cena jde do miliónů

Na výrobu náramků byl použit meteorit poprvé nalezený v Namibii, kam spadl zřejmě v prehistorických dobách, v roce 1836. Není to poprvé, co byl tento typ meteoritu použit jako módní záležitost. Klenotník David Yurman jej již dříve použil ve svých prstenech a na manžetových knoflíčkách. Nikdy však v takto velkém množství.

Meteoritický náramek by měl být schopný na jednu baterii otevřít určitý zámek více než 10 000krát. Funguje stejně jako čipové náramky v šatnách – přiložíte jej k zámku, který se následně otevře.

Pokud však nahradíte své klíče tímto skvostem, musíte počítat s tím, že o něj budou mít zloději trochu větší zájem než o nevzhledný svazek klíčů. A abychom nezapomněli – vyjde téměř na 2,1 miliónu korun. Verze bez meteoritu pak vyjde „pouze” na pětinu ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám