Hlavní obsah

Měsíc se cpát kebabem? Jedlík spojí příjemné s užitečným

Novinky, Jakub Štěpánek

Vybírat peníze na dobrou věc se dají skutečně jakkoliv. Potvrzuje to i odhodlání čtyřiatřicetiletého Brita Dereka Breakeyho. Ten se rozhodl po celý listopad přijímat do svého těla kebab - za měsíc jich plánuje sníst šedesát.

Foto: Profimedia.cz

Brit plánuje sníst šedesát kebabů za měsíc. Ilustrační foto

Článek

Své počínání podle informací sociální sítě LABbible označuje milovník původně tureckého pokrmu za „kebabaton”. „Můj momentální rekord je nějakých 39 porcí za 28 dní. Teď to vytáhnu na 60, budou to dvě porce denně,” říká jedlík.

Masem se ale nebude cpát pro nic za nic. Obyvatel Manchesteru vybírá peníze pro organizaci Nerve Tumors UK, která pomáhá lidem s neurofibromatózou, genetickým onemocněním, jež způsobuje nádory zasahující nervovou soustavu.

Kebab za 1280 korun? Vítejte v Turecku po koronaviru

Cestování

Z plánované částky 1000 liber (30 tisíc korun) se mu povedlo vybrat polovinu ještě před samotným zahájením konzumace. Pro samotného Breakeyho se nejedná o první zkušenost s vybíráním peněz na charitu, tentokrát podle svých slov chtěl „přidat něco ze svého umu”.

„Kebab mám strašně rád. Je to tak špatné, že mám uložené telefonní čísla na lidi z různých bister po celém městě. S několika z nich dokonce kamarádím,” vyznává se Angličan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám