Hlavní obsah

Malá moravská obec slaví. Tamní víno uspělo v prestižní soutěži

Mnozí odborníci na víno v Bruselu možná dosud nevěděli, že existuje obec na Moravě s názvem Ratíškovice. Teď už si to jistě pamatovat budou. V konkurenci 10 tisíc vín z celého světa se stal nejlepším bílým vínem na prestižní mezinárodní soutěži vín Concours Mondial de Bruxelles Ryzlink vlašský 2018 Reserva, pozdní sběr od BV vinařství právě z moravských Ratíškovic.

Foto: bvvinarstvi.cz

Ilustrační foto

Článek

Vinařství navíc v této soutěži zvítězilo už podruhé za sebou, což je mimořádné. Kromě tohoto ocenění obdrželi naši vinaři na tomto prestižním klání dalších úctyhodných 32 medailí a potvrdili tak, že se jim na této soutěži tradičně daří.

BV vinařství tak obhájilo loňský úspěch, kdy na domácí půdě v Brně dostalo stejné ocenění pro nejlepší bílé víno soutěže, ale za Hibernal 2015, výběr z hroznů.

Paříž a Moskva zkříží kordy v boji o šampaňské

Evropa

Kromě velké zlaté medaile pro šampiona přidalo vinařství ještě tři zlaté a tři stříbrné medaile a stalo se tak nejúspěšnějším moravským zástupcem na soutěži.

„Zažíváme ve vinařství naprosto úžasné pocity, je to pro nás velmi výjimečné období. Když jsme v loňském roce vyhráli kategorii bílých vín, bylo to pro nás neskutečné. Byl to v zásadě tak velký úspěch, že nás ani ve snu nenapadlo, že by se mohl někdy opakovat, natož, že bychom stejnou kategorii obhájili i v následujícím roce,“ netajil se radostí výkonný ředitel BV vinařství Vlastimil Valenta.

Dub, akát a kaštan daly jednomu vínu tři různé chutě

Muži

„Navíc nás opravdu těší, že jsme uspěli s další odrůdou, s Ryzlinkem vlašským, který je pro moravská vinařství jednou z klíčových odrůd,“ dodal Valenta.

Jak doplnil, vítězné víno je zelenožluté barvy, má jemnou ovocnou vůni sušeného jablka a hrušky, která je doplněna náznakem cukrového melounu. Víno bylo školeno 12 měsíců na jemných kvasničných kalech ve velkém francouzském dubovém sudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám