Hlavní obsah

Luxusní prasátko, kvůli kterému budete muset rozbít prasátko

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste šetřivý typ a chtěli byste si pořídit opravdu stylové prasátko, pak zřejmě budete muset rozbít to stávající. Bohužel by se vám taky mohlo stát, že vám nezbydou žádné další peníze, které byste mohli uložit dovnitř.

Foto: Profimedia.cz

Prasátko vyrobili otec a syn z Bristolu.

Článek

Stylové prasátko Minty, které je ručně vyráběno z 18karátového zlata, se prodává za 100 tisíc liber (tři miliony korun). Luxusní záležitost vytvořili pro Britskou královskou mincovnu kováři Phillip Kydd a jeho syn James.

„Se synem jsme tvrdě pracovali na tom, aby se výsledný produkt zákazníkům líbil a mohli si jej vážit,” uvedl kovář z Bristolu, kterému společně se synem trvala výroba jednoho prasátka asi 40 hodin.

Foto: Profimedia.cz

Zlaté prasátko vyjde v přepočtu na tři miliony korun.

Prasátko je prvním podobným výtvorem ve více než tisícileté historie mincovny. Určeno je především zájemcům, kteří jsou ochotni podobnou částku zaplatit za šperk, dárek či jako investici.

„Jsme známí tím, že vydáváme třeba zlaté pamětní mince. Dalším logickým krokem tedy je, že jsme se rozhodli vytvořit i zlaté prasátko,” uvedla Helen Cooperová z mincovny.

Absurdní klávesnice naštěstí není na prodej

Muži

S vědomím toho, že tři miliony korun může za prasátko utratit jen málokdo, bylo rozhodnuto, že kromě zlaté verze bude uvedena na trh i stříbrná a keramická verze prasátka.

Zlaté lyže sice na sjezdovce přednost nemají, okolí ale oslní

Muži

Stříbrná varianta vyjde zájemce na šest tisíc liber (178 tisíc korun), to keramické mohli lidé pořídit pouze za 85 liber (2500 korun), což se také projevilo tím, že bylo prakticky ihned vyprodané.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám