Hlavní obsah

Luxusní katamarán inspirovaný krabem je doma ve vodě i na suchu

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to, že designéři luxusních jachet se v posledních letech předhání, kdo vytvoří zajímavější koncept nového plavidla. Z dílny italské společnosti Lazzarini Design nyní vzešel stroj, který se kromě vody dokáže prohánět i po zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Superjachta dokáže jezdit i po soušiVideo: Reuters

 
Článek

Luxusní katamarán, který dostal název Pagurus (podle kraba poustevníka), je poháněn mimo jiné elektřinou ze solárních panelů a měří pětadvacet metrů. Pokud by náhodou nepřálo počasí a bylo potřeba využít jiný pohon, k dispozici jsou dva vznětové motory o výkonu téměř 1800 koní.

Luxusní jachta za 13 miliard nápadně připomíná žraloka

Muži

Kromě toho, že Pagurus pochopitelně dokáže brázdit moře a oceány, v případě potřeby se může pohybovat také po souši rychlostí až 30 kilometrů v hodině, uvedla agentura AP. K tomu poslouží čtyři dieselové motory, které majitel uvede do provozu například při nabírání pasažérů či parkování lodi dál od břehu.

Tři v jednom: Ekologická jachta překvapí možnostmi

Muži

Každý ze dvou trupů plavidla uvnitř poskytuje dostatek prostoru pro osm cestujících, místo je i pro poloviční počet personálu.

Společnost Lazzarini Design se dušuje, že v případě zájmu dokáže plavidlo postavit za dva roky. Má to ale háček. Případný zájemce si musí připravit 24 milionů eur, v přepočtu tedy zhruba 627 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám