Hlavní obsah

Luxusní jachta za 13 miliard nápadně připomíná žraloka

Novinky, Jakub Štěpánek

Z konceptu luxusní jachty s názvem Prodigium jde skutečný respekt. Návrh plavidla, které má být přes 150 metrů dlouhé a 35 metrů široké, připomíná tělo žraloka, což umocňuje zejména příď lodi. Cenovka obří jachty se bude pohybovat v přepočtu okolo 13 miliard korun.

Foto: Profimedia.cz

Jachta připomíná tělo žraloka.

Článek

Koncept má na svědomí italská firma Lazzarini Design, která nedávno zveřejnila jiný návrh, kdy plavidlo připomíná tělo labutě. U zvířecích motivů společnost zůstala i nyní, když odhalila jachtu pro 44 pasažérů, 18 členů personálu a 12 členů posádky ve tvaru žraloka.

Kromě standardního vybavení, které je k vidění na podobných jachtách, nechybí ani heliport či napájení ze solárních panelů, kterými je posázeno horní patro lodi. Hybridní pohon dokáže plavidlo sunout dopředu rychlostí až 40 kilometrů v hodině, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

V zadní části nechybí ani malý přístav pro menší plavidla.

Každé ze tří pater je vybaveno vlastním bazénem, které se mezi sebou navíc kaskádovitě prolínají a vytváří tak efekt vodopádu. Vzhledem k tomu, že společnost sídlící v Římě chtěla do konceptu promítnout kus antické architektury, jako podpěry mezi patry slouží sloupy právě v antickém stylu.

Foto: Profimedia.cz

Společnost počítá s cenou 13 miliard korun.

Pokud se najde zájemce o honosnou jachtu, bude si muset připravit nemalé peníze. První odhad ceny, který společnost zveřejnila, činí 450 milionů liber, v přepočtu tedy zhruba 13 miliard korun.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám