Hlavní obsah

Kněz se stal v 50 letech hokejovým rozhodčím, chce sloužit lidem

Řadí se sice už mezi padesátníky, ale na bruslích se prohání jako mladík. Tak se ruský kněz Alexandr Dubasov rozhodl, že se stane hokejovým rozhodčím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský kněz dělá hokejového rozhodčíhoVideo: Reuters

 
Článek

Život Dubasova je změna za změnou. Ještě v devadesátých letech byl úspěšným podnikatelem, později se dal na cestu víry a nedaleko Jekatěrinburgu se stal knězem.

„Hokej jsem měl rád už jako malý, když jsem teď vzal děti na led, zase se to ve mně probudilo. Kromě bruslení samozřejmě musíte perfektně znát pravidla. Já se učil celý rok, abych byl připravený,” řekl agentuře Reuters novopečený rozhodčí.

Dominik Hašek s hokejem pokračuje a v hlavě má kandidaturu na prezidenta

Podcasty a pořady

„Řekl bych, že je to pořád o službě lidem a Bohu. To víte, že někdy není jeden tým spokojený s nějakým rozhodnutím. Vždyť skoro vždycky jsou v hokeji rozhodnutí padesát na padesát,” říká.

Hokejové nadšence teď našel i ve farnosti a všichni si společně hokej užívají. „Asi bych neřekl, že je to samo o sobě koníček. Primárně prostě sloužím lidem a Bohu a tohle z toho vyplývá. Pokud existuje nějaký konkrétní způsob, jak můžu pomáhat, tak to vždycky udělám,” dodal na závěr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám