Hlavní obsah

Karlovy Vary čeká mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní jubilejní 25. ročník Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink, kterého se zúčastní dvacet špičkových barmanů z celého světa, se odehraje v sobotu 4. května u karlovarského hotelu Thermal. Akce bude součástí programu slavnostního zahájení letošní lázeňské sezony v Karlových Varech.

Foto: Mattoni 1873

Karlovy Vary čeká mistrovství světa v míchání nealkoholických drinků

Článek

„Akce, na které spolupracujeme s Českou i Světovou barmanskou asociací, se za dobu svého konání stala jednou z nejuznávanějších barmanských soutěží na světě,“ uvedla Lutfia Volfová, mluvčí společnosti Mattoni 1873.

„Nealkoholické koktejly, které z ní vzejdou, běžně udávají celosvětové trendy a dlouhodobě dokazují, že i nealko drinky jsou chutné, originální i zábavné. A navíc jsou zdravější než alkoholické nápoje,“ připomněla Volfová.

Barmani sledují stále větší zájem o nealko drinky

Nealkoholické drinky se stávají stále větším trendem. To potvrzuje i český stříbrný finalista předchozího ročníku soutěže a šéf karlovarského Becher’s Baru Vítězslav Cirok. „Popularita nealkoholických koktejlů rok od roku stoupá a hosté se po nich ptají čím dál častěji. I proto věnujeme dvacet procent našeho nového koktejlového menu právě nealkoholickým drinkům,“ konstatoval úspěšný barman.

Český barman Vítězslav Cirok obdržel ve světové soutěži v míchání nealko drinků druhé místo

MFF KV

Českou republiku bude na mistrovství reprezentovat Martin Vogeltanz s koktejlem Nature, který si postup do světového finále vybojoval v národním nominačním kole loni na podzim.

Těšit se ale lze i na soutěžící z exotických zemí, jako je například Macao či Uruguay. Vybrané soutěžní drinky pak návštěvníci Karlových Varů budou moci ochutnat i v rámci letošního Mezinárodního filmového festivalu (MFF), který se uskuteční tradičně na přelomu června a července.

Chybět nebude ani bubenická show

Program barmanského mistrovství světa oživí moderátor Libor Bouček a jedinečná bubenická show v podání známého uskupení Wild Sticks.

Pro návštěvníky bude navíc u hotelu Thermal připraveno posezení i bar, kde si budou moci vychutnat nejoblíbenější nealkoholické koktejly. Vstupné se na akci, která je plánovaná od půl desáté ráno až do šesti do večera, kdy přijde na řadu vyhlašování vítězů, vybírat nebude.

KVÍZ: Koktejly a jejich ingredience. Znáte je dobře?

Lifestyle

Výběr článků

Načítám